Kontakta oss

Dockningsstationer

Ett komplett dockningssystem består lastbrygga, lastkaj, lasthus, vädertätning och port. Här hjälper vi er att skräddarsy en lösning efter era behov. En lösning som bidrar till effektiv logistik och som säkrar en bra arbetsmiljö.

Vädertätningar

En vädertätning ger skydd mot drag, regn och vind. Det är den som sluter tätt mellan lastbilen och byggnaden. En vädertätning hjälper till att sänka energikostnaderna och eliminera risken för skador på godset.

 

Det finns olika sorters vädertätningar.

 

Vädertätning av duktyp
Denna variant är konstruerad med metallprofiler som är klädda med PVC-duk i tak och väggar. När lastbilen backar in i frontytorna så formar vädertätningen sig runt bilen. På det sättet skapas ett väderskydd och ingen extern manövrering krävs.

 

Det är en billig men effektiv lösning som passar en verksamhet som inte har stor variation av fordonstyperna som lastar och lossar.

 

Uppblåsbar vädertätning
En uppblåsbar vädertätning består av tre sektioner av tubformade kuddar/säckar. En toppsäck och två sidosäckar. Säckarna blåses upp med hjälp av en lågtrycksfläkt. Denna typ av tätning ger en snabb och effektiv tätning mellan lastbil och lasthus. Det sparar energi och gör att anställda inte behöver bli utsatta för väder och vind vid lastning och lossning.

 

När tätningen inte används är den mekaniskt tillbakadragen och skyddad mot påbackningar.

Specifikation

Det finns ingen specifikation för denna produkt

Lastbryggor

Lastbryggan är till för att kompensera för skillnaden mellan lastbilens golv och lastrampen.

 

Det finns olika sorters lastbryggor som lämpar sig för olika lastlägen. Vi hjälper dig att ta fram en lösning som passar just era förutsättningar och önskemål för att lastning och lossning ska bli så effektiv som möjligt.

Exempel om olika sorters lastbryggor:

 

Aluminiumbrygga
För lättare laster och lättare trafik.

 

Kajkantsbrygga
En smidig och billig lösning om redan idag har en gjuten lastkaj utan så stora behov av en stor nivåupptagning.

 

Lastbrygga med teleskopläpp
Teleskopläppen skjuts steglöst ut från undersidan av bryggplanet och lägger sig på lastbilsflaket. Man kan justera läppen lagom mycket för att undvika skador på godset. En lastbrygga med teleskopläpp gör att övergången mellan lastbrygga och bryggplan kan bli helt slät och gör då att lastning och lossning av gods blir smidig. Här finns olika modeller att avälja mellan.

 

Klaffbryggor/ Vikläpp
Här viks läppen ut från bryggplanet och lägger sig sedan på lastbilsflaket. Här finns några olika modeller att välja mellan.

Specifikation

Det finns ingen specifikation för denna produkt

Denna webbplats använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.